Jeśli nie macie za dużo czasu na przygotowanie obiadu to zupa krem z cebuli jest idealnym pomysłem, ponieważ Jest bardzo szybka w przygotowaniu.
Składniki na zupę:
- 4 duże cebule lub 8 małych
- Majeranek
- 1 ząbek Czosnku
- Bulion warzywny ja używam bezglutenowy
- Sól
- Papryka chili
- 2 szklanki wody
- Oliwa z oliwek
- Chleb na grzanki
Sposób przygotowania:
Cebule obieramy i kroimy w większe kostki, 1 ząbek czosnku drobno siekamy i smażymy na oliwie z oliwek, jak już będzie szklista zalewamy wodą dodajemy kostkę bulionową, szczyptę chili, łyżkę soli i gotujemy. Jak już cebula się ugotuje i będzie bardzo miękka zupę blendujemy konsystencja musi być taka jak kremu więc jak jest za mało wody to dolewamy. Na koniec dodajemy majeranek i sól do smaku i tak podgotowujemy nie dopuszczając do wrzenia. Podajmy z grzankami.
Grzanki przygotowanie:
Na suchej patelni podsmażamy chleb i kroimy w kosteczkę.