TWAROŻEK Z TOFU

Jeśli macie ochotę na wiosenne kanapki na śniadanie to mam dla Was propozycję, przepis na twarożek z tofu. Tofu otrzymywany jest z mleka sojowego, a co jest godne uwagi to fakt, iż posiada wysoką zawartość białka sojowego, wapnia i fosforu.

Składniki:

  • Opakowanie naturalnego tofu
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z jednej cytryny
  • Ok 4 łyżki mleka roślinnego
  • Szczypiorek

Przygotowanie:

Tofu rozdrabniamy widelcem i dodajemy mleko roślinne i cytrynę, soli i pieprzu dodajemy do smaku przyznam, że trochę trzeba ich wsypać żeby smak był wyrazisty. Konsystencja powinna być taka jaką ma twarożek. Szczypiorek posiekany dodajemy na końcu. Odstawiamy na 10-15 min. żeby smaki się połączyły. Ja podaje z pomidorem i pieczywem bezglutenowym.

Smacznego 🙂