OMLET a’la NALEŚNIK

Omlet a’la naleśnik bez glutenu i bez laktozy

Na śniadanie miały być omlety, ale w trakcie zmiana decyzji i wyszły pyszne bez glutenowe i bez laktozowe naleśniki. Łatwe w przygotowaniu i zdrowe:

Składniki:

• 3-4 jajka

• Pół szklanki mąki kukurydzianej

• Pół szklanki mleka ryżowego

• Szczypta soli

Omleta ala naleśnik

Przygotowanie:

Najpierw mieszamy jajka, a następnie dodajemy mleko, mąkę i sól. Konsystencja powinna być lejąca taka jak na naleśniki. Wylewamy porcję ciasta na rozgrzaną skroploną olejem patelnie i smażymy.

Podajemy z dodatkami wg uznania ja podaje z sałatką z drobno pokrojonych: pomidorów, ogórków kiszonych i ogórków świeżych oraz cebulą, którą doprawiam pieprzem i solą.