NALEŚNIKI GRYCZANE BEZGLUTENOWE

Dzisiaj mam dla Was przepis na bezglutenowe naleśniki na mące gryczanej. Kto nie lubi naleśników chyba nie ma takich osób zwłaszcza, że można je podawać na słodko i na słono, a to z czym je zjemy zależy od nas i naszej fantazji w danym momencie 😀. Jeśli jesteś osobom, która nie może glutenu i laktozy to jest to przepis idealny dla Ciebie i mam nadzieję, że Ci posmakują.

Składniki:

  • 250 g mąki gryczanej
  • 150 ml mleka roślinnego
  • 150 ml wody
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
  • Oliwa od smażenia
  • Przygotowanie:

    Przygotowanie jest bardzo proste, ponieważ mieszamy ze sobą wszystkie składniki, konsystencja ciasta musi być lejąca. Następnie wylewamy partiami na rozgrzaną patelnie i smażymy, oliwy używam tylko na początku do pierwszego naleśnika.

    Gotowe naleśniki ja często podaje z pastą z tuńczyka, sałatka z drobno posiekanego pomidora, ogórek i cebulki lub po prostu na słodko w moim przypadku jest to dżem bez cukrowy.