LECZO

Od dziecka lubiłam wszystko co pomidorowe i z pomidorami, dzisiaj udostępniam przepis na leczo, które też ma pomidory w swoim składzie, a w dodatku jest bez glutenu i bez laktozy 🙂

Składniki:

  • 1 cebula
  • 8 pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 cukinia
  • 5 pomidorów lub 1 puszka pokrojonych
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • Mały koncentrat pomidorowy

Przygotowanie:

Cebule obieram i kroję w kostkę razem z resztą warzyw. Jako pierwszą podsmażam cebule i dodaje pieczarki, następnie paprykę i cukinie. Na końcu dodaje pomidory i koncentrat pomidorowy. Solę i dodaję pieprzu do smaku. Wszystko duszę około 40 minut. Gotowe leczo podaję z kaszą gryczaną

Smacznego!