KREWETKI W SZPINAKU

Tym razem postanowiłam podzielić się z wami przepisem na smażone krewetki w szpinaku z pomidorkami koktajlowymi. Jeśli brak Ci czasu na przygotowanie obiadu to danie jest idealne dla Ciebie, ponieważ przygotowanie nie zajmie Ci go zbyt wiele.

Składniki:

  • Opakowanie krewetek (ja kupiłam mrożone w Lidlu już obrane)
  • Szklanka pomidorków koktajlowych
  • Szpinak
  • Czosnek
  • Pół cytryny
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Przygotowanie:

    Rozmrożone krewetki marynuje w cytrynie i czosnku oraz skraplał oliwą i odstawiam na noc. Przekładam do woka razem z zalewą, która powstała przez marynowanie, ponieważ zrobi się z niej pyszny sosik. Do lekko podsmażonych krewetek dodaje przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i szpinak oraz szczyptę soli. Duszę wszystko razem przez ok 10 min i podaje z ulubionym makaronem w moim przypadku jest to makaron ryżowy.

    Smacznego 😀