Tym razem postanowiłam podzielić się z wami przepisem na smażone krewetki w szpinaku z pomidorkami koktajlowymi. Jeśli brak Ci czasu na przygotowanie obiadu to danie jest idealne dla Ciebie, ponieważ przygotowanie nie zajmie Ci go zbyt wiele.
Składniki:
- Opakowanie krewetek (ja kupiłam mrożone w Lidlu już obrane)
- Szklanka pomidorków koktajlowych
- Szpinak
- Czosnek
- Pół cytryny
- Oliwa z oliwek
- Sól
Przygotowanie:
Rozmrożone krewetki marynuje w cytrynie i czosnku oraz skraplał oliwą i odstawiam na noc. Przekładam do woka razem z zalewą, która powstała przez marynowanie, ponieważ zrobi się z niej pyszny sosik. Do lekko podsmażonych krewetek dodaje przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i szpinak oraz szczyptę soli. Duszę wszystko razem przez ok 10 min i podaje z ulubionym makaronem w moim przypadku jest to makaron ryżowy.
Smacznego 😀