BEZGLUTENOWE BROWNIE

Brownie z czerwonej fasoli

Słodka alternatywa dla osób, które mają ochotę na coś słodkiego, a nie jedzą cukru, glutenu i laktozy.

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 nie za duże banany
  • 3-4 jajek
  • Dwie łyżki miodu ja używam rzepakowego
  • 4 łyżki syropu daktylowymi
  • Płaska łyżeczka sody
  • 5-6 łyżek kakao
  • Pół szklanki żurawiny
  • Garstka rozdrobnionych orzechów nerkowca

Brownie z czerwonej fasoli

Przygotowanie:

Fasole płuczę na sitku i czekam, chwile aż przeschnie, następnie przekładam do miski dodaje jajka, rozdrobnione banany, kakao, syrop daktylowy, miód i wszystko miksuje. Na końcu do ciasta wrzucam żurawinę i orzeszki. Ciasto przelewam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wkładam do zimnego piekarnik i piekę w 180 stopniach od 35-40 min. Sprawdzam patyczkiem jak jest suchy tzn., że ciasto gotowe.

Smacznego!