Szaszłyki z pieczarek i cukinii

Szaszłyki z pieczarek i cukinii

Jeśli lubicie grillowane potrawy mam dla was przepis na szaszłyki z pieczarek, cukinii i cebuli, które można zrobić w piekarniku. Najważniejsza w tym przepisie jest marynata co prawda prosta do zrobienia, ale to ona daje szaszłykom ten wyjątkowy smak. U mnie szaszłyki zastąpiły ziemniaki i nikt nie wstał od stołu głodny 🙂

Składniki na szaszłyki

  • Pieczarki
  • cukinia
  • Cebula

Składniki na marynatę

  • 6 łyżek sosu tamari lub sojowego bezglutenowego
  • 3 łyżki syropu z agawy lub miód
Szaszłyki z pieczarek i cukinii

Sposób przygotowania szaszłyków i marynaty

Marynata – w misce łączymy ze sobą tamari i syrop z agawy.

Szaszłyki: umyte i pokrojone pieczarki i cukinie wsypujemy do marynaty i dokładnie mieszamy – odstawiamy na 20 – 30 min. W miedzy czasie obieramy i kroimy cebule.

Gotowe warzywa nabijamy na patyczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 min.

Dla smaku można szaszłyki posypać przyprawą do grila.

Smacznego!!!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s