Zupa cebulowa

Jeśli nie macie za dużo czasu na przygotowanie obiadu to zupa krem z cebuli jest idealnym pomysłem, ponieważ Jest bardzo szybka w przygotowaniu.

Składniki na zupę:

  • 4 duże cebule lub 8 małych
  • Majeranek
  • 1 ząbek Czosnku
  • Bulion warzywny ja używam bezglutenowy
  • Sól
  • Papryka chili
  • 2 szklanki wody
  • Oliwa z oliwek
  • Chleb na grzanki

Zupa cebulowa

Sposób przygotowania:

Cebule obieramy i kroimy w większe kostki, 1 ząbek czosnku drobno siekamy i smażymy na oliwie z oliwek, jak już będzie szklista zalewamy wodą dodajemy kostkę bulionową, szczyptę chili, łyżkę soli i gotujemy. Jak już cebula się ugotuje i będzie bardzo miękka zupę blendujemy konsystencja musi być taka jak kremu więc jak jest za mało wody to dolewamy. Na koniec dodajemy majeranek i sól do smaku i tak podgotowujemy nie dopuszczając do wrzenia. Podajmy z grzankami.

Grzanki przygotowanie:

Na suchej patelni podsmażamy chleb i kroimy w kosteczkę.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s